CX XM C6 DS5 .?.
     
       
             
 

Av Trond B Svendsen  
den 25/02/2014  

Citroën C6 kom i 2005 og ble sluttet produsert i desember 2012.

Kun 23 384 eksemplarer ble produsert av C6 i løpet av dens 7 års levetid.

Hva kommer efter C6?
- ja hvem vet, men det kan tyde på en Distinctive Series (DS) - DS6,
en gang i perioden 2015-2017, og som skal produseres i China.. .

 


Citroën C6

 

 

 

 
     

Citroën C6 er modellen øverst i produktspekteret og ble produsert ved Citroëns fabrikk i Rennes.

C6 ble presentert au Salon international de l'automobile de Genève i 2005 og ble lansert den 16 november 2005.

Limousinen fremfor alle ble den naturlig nok den offisielle bilen til den franske regjering sammen med Peugeot 607 og Renault Vel Satis.

Produksjonen ble avsluttet den 19 décembre 2012 efter å ha vært produsert i 23 384 eksemplarer.

   
             
       
     

Citroën C6 - en bil utenom det vanlige

     
             
 
Av Trond B Svendsen  
den 13/02/2014  
 

Med sin nyskapende fremtoning fullfører Citroën C6 sammensmeltningen av den kvikke energien til en kupé, fremhevet av dører uten ramme, og det staselige utseendet til en limousin, fremhevet av uttrykket for behersket kraft som de 18 tommers hjulfelgene vitner om.

En særlig nyskapende funksjon, som kan slås av og på, er en skjerm i hodehøyde som lar bilføreren se et virtuelt bilde i sitt synsfelt nede på frontruten, og gir føreren den mest vesentlige informasjonen for kjøringen (hastighet, navigering, advarsler). Tidstapet for tilpasning av synet mellom avlesning og kjøreoppmerksomhet blir dermed redusert til det halve og bilførerens blikk forlater ikke kjørebanen et eneste øyeblikk.

Et datastyrt dashbord gjør det mulig for føreren hele tiden å holde seg orientert om forskjellig informasjon (gjenværende distanse før påfyll av drivstoff, tilbakelagt avstand, gjennomsnittlig og løpende drivstofforbruk, gjennomsnittsfart). For øvrig gis varsel om funksjonsforstyrrelser ved hjelp av meldinger eller lysblink.

Systemet NaviDrive som er fullstendig integrert i den sentrale delen av dashbordet til Citroën C6, styrer alt audioutstyr, så vel som handsfree GSM telefon og GPS navigering med stemmestyring, i interaktiv samhandling med bilføreren via en stor 7 tommers flerfunksjonell fargeskjerm i 16/9 format.

Assistansesystemet for parkering foran og bak gir signaler om hindringer, både med lydsignaler gjennom høyttalerne og ved visuell indikasjon på den flerfunksjonelle fargeskjermen.

De elektriske justerbare forsetene, med lett tilgjengelige innstillingsknapper i dørpanelet, gjør det mulig å lagre seteinnstillinger for to forskjellige brukere. Sittekomforten reguleres ved hjelp av fem innstillingskategorier: lengde, høyde, setehelning, ryggstøhelning og korsryggstøtte.

 

 
           
       
             
  << retur